Kars Kaşarı

Kars Kaşarı

İnek sütü ile Mayıs - Nisan aylarında üretimi yapılır. 6 - 7 ay soğuk hava depolarında dinlendirildikten sonra tüketime tavsiye edilir. Uzun süre depolarda bekletilirse dış yüzenin küflenmesi lezzetini arttırır.

Kars Gravyer Peyniri

Kars Gravyer Peyniri

Nisan - Mayıs - Haziran aylarında yüksek rakımlı meralarda otlayan süt ineklerinin sütünden yapılır. Özel emek isteyen, maliyetinin yüksek olmasına rağmen, üreticilerin vazgeçmediği peynir türüdür. Kaynağı İsviçre ve Rusya'ya dayansa da Kars’ta yapılan üretim geleneksel yöntem avantajıyla ayrı bir lezzet sunmuştur.

Kars Çeçil Peyniri

Kars Çeçil Peyniri

Kars sofralarının her öğününde vazgeçemediği çeçil peyniri, ilkbahar ve yaz aylarında üretilir. Esas lezzetlisi deri tulumunda baskı halinde sıkıştırarak sonbahara kadar soğuk odalarda dinlendirdikten sonra ekim ve kasım aylarında tulumun açılıp yenilmesidir. Tuz oranı diğer tel peynirlere göre biraz fazla olsa da, küflenmiş olanı daha kıymetlidir.

Kars Kazı

Kars Kazı

Kars'ta kış denilince akla gelen iki şey vardır. Kar ve kaz. Kış aylarının özel tercihi kaz etidir. Değişik yöntemlerle tandır, güveç, haşlama, pilav veya bulgurla ayrı bir lezzet verilmektedir. Geleneksel yemek kültüründen bugünkü yemek kültürüne kadar, lezzet harikaları arasında yer alan Kars Kazı Türkiye’nin her tarafına satışa sunulmaktadır.

Petek Bal

Petek Bal

Kafkas arılarından elde edilen baldır. Petek bal çeşitleri 1 kg, 3 kg ve 4 kg şeklinde satışa sunulmaktadır. Doğal ve organik üretilen bal çeşitlerimiz piyasa koşullarına göre fiyat farklılığı gösterebilir. Fakat fabrika üretimi olmadığından bu farkı müşterilerimize bırakıyoruz.

Süzme Bal

Suzme Bal

Her derde deva olan, insanın yaşamı boyunca ihtiyacı olan bal, Kars bölgesindeki yerli üreticinin dışında, Türkiye'nin başka yerlerinden gelerek üretim yapan üreticilerle de üretilir. Kars bölgesinin tercih edilmesini nedeni bitki örtüsünün ve çiçek çeşitliğinin fazla olmasıdır.